Open dagen Sensi

zaterdag 11 mei 2019 | zaterdag 22 juni 2019 | zaterdag 7 september 2019

meld je aan

Welkom bij Sensi

Welkom bij jezelf

Welkom bij Sensi

Het Sensi® protocol is dé waarborg voor de meest effectieve vorm van therapie.

lees verder
P N

Ervaringen Sensi-Therapeuten

Reguliere zorg & Complementaire/Alternatieve zorg gaan hand in hand!

Hi! Mijn naam is Sandra van der Veen en ik ben de Sensitherapeut / Personal Coach achter Tressan. Onlangs mailde ik Sensi enthousiast mijn recente nieuws op werkgebied…

Het is zover! In de gemeente Haren gaat de Reguliere zorg samenwerken met de Complementaire/Alternatieve zorg. Op 11 november 2014 ontving ik een uitnodiging voor de ‘Informatiebijeenkomst Inkoop Maatschappelijk Werk’ in de gemeente Haren. Vanwege de decentralisatie in de zorg heeft onze gemeente per 1 januari 2015 gekozen voor een nieuwe werkwijze, een meer generalistische versus specialistische ondersteuning voor de 1e lijns basiszorg. De langduriger psychosociale hulpverlening zal worden georganiseerd via zelfstandig werkende hulpverleners. Na de inschrijving kreeg ik al snel bericht dat ik voldeed aan de gestelde eisen en voor de taakvelden identiteit, rouw en verlies, financiën en relatie ben gecontracteerd.
Mijn motivatie voor het volgen van de opleiding tot Sensitherapeut in 2007 was niet een uitdaging naar een nieuwe baan. De opleiding was essentieel in mijn zoektocht naar handvatten om onze oudste zoon, van toen 8 jaar, verder te kunnen begeleiden. Om hem te kunnen begrijpen en onvoorwaardelijk van hem te kunnen houden, zonder afgeleid te worden door wat de ‘wereld’ van hem vond. Ik verbaasde mij erover hoeveel ideeën er aanvankelijk tussen zaten, waarvan ook vele oordelen over mijzelf als moeder, maar met de liefdevolle ondersteuning van Kees en Cornel is het ons gelukt om Indy te zien zoals hij is. Hiermee is ook de liefde voor mijn werkzaamheden gegroeid. Door onze ervaringen zag ik hoe mooi het was om de reguliere zorg aan te vullen met deze complementaire zorg. Mijn gesprekken destijds met oa een teammanager van Elker of een kinderpsychiater van Lentis waren absoluut veelbelovend, maar uiteindelijk was het nog te vroeg, de zorg was er nog niet klaar voor. We konden ons hoofd nog niet boven het maaiveld uitsteken. Stap voor stap eerst fundamenten bouwen.
Binnen het onderwijs kwamen we nieuwe uitdagingen tegen toen Indy 13 was. Hij moest gezien zijn kalenderleeftijd verder naar de middelbare school. Doordat Indy het niet kon vinden binnen het praktijkonderwijs, waar hij gezien zijn ontwikkeling veel te vroeg naar toe moest, dreigde hij met een iq van 56 af te moeten stromen richting het ZMLK. Zo luidde in ieder geval het advies aan het einde van zijn eerste jaar. Dit was echter geen optie en in het opvolgende schooljaar begon de zoektocht langs nieuw opgerichte democratische scholen. Het bleef onrustig. Een half jaar later besloten we te kiezen voor thuisonderwijs. Indy zei, ik wil nu naar het vmbo, ik weet dat ik het kan. En het is hem gelukt! Binnen 3 maanden had hij zijn iq opgevijzeld op vmbo niveau. De energie bleef stromen, we zijn in contact gekomen met de juiste mensen waardoor hij een half jaar nadien in oktober jl als 15 jarige vol trots is gestart in de eerste klas van het vmbo. Hij doet het daar fantastisch en is gelukkig. En aansluitend volgt die prachtige uitnodiging van onze gemeente!
Niets buiten jezelf kan je ooit geven wat je zoekt. Want het is heerlijk om te voelen hoeveel beweging er is als je vanuit vertrouwen durft te leven in het moment.
Hartelijke groet van een Sensi-collega!