Over ons

Over ons 

In 1999 zijn Kees de Vries en Cornel van Noppen gestart met de Nieuwetijdskinderen Organisatie Nederland. Het was het begin van een periode waarin veel hooggevoelige kinderen geboren werden. Ouders zitten met hun handen in het haar, want deze kinderen zijn anders, doen anders, voelen anders. We hebben als organisatie honderden lezingen gehouden over onderwerpen als Nieuwetijdskinderen, HSP (hoog sensitieve personen) en Autisme.

Kees is jarenlang therapeut geweest voor gevoelige mensen. Door de therapiecombinatie kon hij meestal snel resultaten bereiken. De vraag was zo groot dat we besloten om mensen op te gaan leiden om dezelfde resultaatgerichte therapie te gebruiken. De vraag is vandaag nog onveranderd hoog. SensiTherapie is in vele kringen inmiddels een begrip geworden.

In 2005 is de opleiding gestart. De vraag naar goede therapeuten blijft groot en ook de uitbouw naar een bredere methode is nog in volle gang. Er kunnen vaak veel problemen opgelost worden in één Sensibehandeling. Mensen zijn verbaasd dat het zo eenvoudig is en zo snel. Met enkele behandelingen is iemand weer in balans.

De therapeuten in opleiding zijn enthousiast over wat ze kunnen doen bij oefenpersonen en bij zichzelf. Er wordt regelmatig op elkaar geoefend, dat kan soms wel eens een beetje heftig zijn, maar het is een mooi proces om te zien. In het begin van het nieuwe jaar, halverwege de opleiding, hebben de meeste cursisten hun eigen ballast voor een deel of geheel aan de kant gezet en gaan voluit voor de therapie. De groepen worden hierdoor steeds hechter, er is een fijne sfeer, mensen hebben onderling contact, het gebeurt dat ze jaren later nog regelmatig met elkaar afspreken als intervisiegroep, om van elkaar te blijven leren in een sterk veranderende wereld.

Aan de wieg staan van steeds modernere en nieuwe technieken voelt als een trots ouderschap. Het begeleiden van mensen die het beste uit zichzelf willen halen blijft een dankbare taak. We geven geen cursus, maar we leren je herinneren wat je al wist, maar wat je even vergeten was . . .  Met die herwonnen inzichten en technieken mag je mensen de wereld insturen, om die een beetje beter te helpen maken.

Samen bouwen aan een nieuwe/betere wereld.

Kees en Cornel