Welkom bij Sensi

Zomerkorting Sensi Medbed

Tot 1 september 2024 kun je gebruik maken van onze zomerkorting!

P N

SensiTherapie Opleiding

SensiTherapie Opleidingen

Specifiek gericht op behandeling van hooggevoeligheid

 

SensiTherapie is een therapie-opleiding die is ontstaan uit een enorme behoefte aan een effectieve en snel te leren therapievorm. Deze therapie dient te passen bij de eisen van deze tijd. Uit recent onderzoek blijkt dat ongeveer 50% van de Nederlanders één of meer allergieën heeft. Tevens neemt het aantal mensen met problemen rond hooggevoeligheid met de dag toe. De markt voor CAM (complementaire en alternatieve middelen) therapieën breidt zich snel uit en de vergoeding door verzekeringsmaatschappijen komt in het gedrang. Met SensiTherapie ben je al deze dingen voor. Het SensiTherapie protocol is dé waarborg voor de meest effectieve vorm van therapie. Alle therapie-opleidingen die je ooit hebt genoten kun je inpassen in het protocol. Op die manier ontstaat een samenstel met een grote meerwaarde.

 


De onderdelen van de SensiTherapie zijn gekozen op basis van: 

· Effectiviteit

· Praktische uitvoerbaarheid

· Complementair met alle andere vormen van therapie en reguliere zorg

· Altijd te gebruiken naast medicatie van de arts

· Producten en technieken die geen schade aan kunnen richten, zelfs niet bij fout gebruik

· Betaalbaarheid

· Geen vooropleiding nodig

· De therapie dient voor de cliënt kortdurend te zijn. In de praktijk komt dat in veel gevallen neer op slechts 2 tot 3 behandelingen

 

vlcstill00003

In tegenstelling tot vele andere therapie-opleidingen die 2 tot 4 jaar duren, is de opleiding tot SensiTherapeut slechts 1 jaar. Deze opleiding zorgt er voor dat als je je certificaat hebt, je al zoveel mensen behandeld hebt dat je er helemaal klaar voor bent om sensitherapeut te zijn. Het starten van een eigen praktijk is eigenlijk tijdens de opleiding al begonnen.

 

In het najaar van 2022 gaat de opleiding tot SensiTherapeut weer van start. De opleiding is bedoeld voor therapeuten en mensen die als therapeut opgeleid willen worden, maar ook mensen die uit interesse de opleiding willen volgen zijn van harte welkom. De opleiding zal bestaan uit 12 cursusdagen. Wanneer een cursusdag niet bezocht kan worden proberen we in overleg een oplossing te vinden door in een andere cursusdag de les in te halen. Dit alleen in geval van ziekte of een andere calamiteit. Om het certificaat te verkrijgen moeten alle 12 cursusdagen bijgewoond zijn en het huiswerk ingeleverd zijn.

Cursussen worden gegeven op de volgende dagen:
dinsdag, donderdag en vrijdag

Waar: Waalwijk
Tijden: 10:00 16:30
Alle vakanties zijn vrij geroosterd.

Theorie achter de samenhang van de cursusonderwerpen:

De elementen die de samenhang vormen van de SensiTherapie zijn gebaseerd op het volgende eenvoudige principe:

1. Weghalen gifstoffen uit het lichaam (ontgiften met remedies en orthomoleculaire preparaten)

2. Stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam (dieet en allergie meting)

3. Wegnemen van de oorzaken (o.a. remedies)

4. Direct op gang brengen van het proces (o.a. massagetechnieken en emoties vrijmaken)

De SensiTherapie-opleiding bevat de volgende modulen:

Algemene deelonderwerpen: Body-mind bewustzijn, individuele therapie, chakraleer, meridianen, genezing, voeding, gifstoffen, energetische behandeling, cliënt reacties, anamnese, voorschrijven van preparaten, behandelprotocol, cliënt begeleiding.

Drukpuntmassage: Een eenvoudige techniek om diepe emotionele lading los te kunnen maken om het proces van heling snel op gang te brengen. Blokkades worden effectief opgeruimd. Deze techniek kan soms confronterend zijn vanwege de directe aanpak van de problemen.

Holistic Pulsing: Een zachte massagetechniek die op diverse niveaus problemen aan het licht brengt en oplost. Geschikt voor jong en oud. Direct effectief toepasbaar vanaf de eerste dag. Deze techniek wordt ook wel gebruikt ter controle van de effectiviteit van andere therapiedelen.

Werken met de Biosensor: De biosensor wordt in de gehele opleiding gebruikt voor diverse doelen. Meten van allergieën, meten van orthomoleculaire preparaten en het meten van de remedies. Je bepaalt doseringen en tijdsduur van de voorgeschreven middelen.

Voedingssupplementen en Orthomoleculair preparaten: Er wordt gewerkt aan een basiskennis van veel voorkomende preparaten die in de Sensitherapie worden voorgeschreven. We gaan dieper in op de achterliggende werkingen van vele preparaten en de methode van meting. Alle preparaten die we gebruiken bij de Sensitherapie zijn vrij verkrijgbaar in Nederland en kunnen geen gevaar opleveren.

De werking van Remedies: Er wordt diep ingegaan op de werking van de Octaliet remedies. Deze remedies zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige mens van heden. De praktijk heeft uitgewezen, dat ze in de meeste gevallen zeer snel bijzondere resultaten boeken. Het werkingsgebied van deze remedies ligt op het mentaal emotionele en spirituele terrein. Enkele van deze remedies hebben een duizenden jaren oude receptuur.

Kinesiologie: Enkele elementen uit de kinesiologie worden aangereikt en praktisch geoefend.

Quantum Touch: Enkele onderdelen uit Quantum Touch worden in de opleiding aangeleerd en gebruikt.

EFT: (Emotional Freedom Techniek) Deze techniek maakt gebruik van het door Dr. Callahan ontwikkelde systeem voor het vrijmaken van emotionele lading zoals angst, schuld, verdriet, trauma e.d. Ook hier weer, eenvoudig om te leren effectief in het gebruik.

PLC :  Past Life Clearance. Hier leer je om trauma’s uit een vorig leven, maar ook in het heden, op te lossen. Een heel “bevrijdende” manier om je los te weken van al je voorgaande levens. Heel doeltreffend, deze methode!

Extra: Additioneel kunnen terugkomdagen worden geregeld, waarin andere therapievormen of uitbreiding op de al geboden stof aan de orde  komen.

Benodigdheden voor de opleiding:

      1    

 

 Biosensor  – verplicht
(prijs via de opleiding: 68,00€)

2

Boek:
“De sleutel tot zelfbevrijding”
Christiane Beerlandt – verplicht. Prijs: 58,00€
zelf aan te schaffen bij de boekhandel 
Liefst nieuwste versie
 
     

Kosten:
Het zeer uitgebreide werkboek voor deze therapie-opleiding zit bij de cursusprijs inbegrepen. De prijs van de opleiding  is € 595,-  incl. 21 % BTW. Het is mogelijk dit bedrag naar keuze in 2 termijnen te voldoen.

 

BEREIKBAARHEID

Per auto is het opleidingspand in Waalwijk heel makkelijk bereikbaar, we zitten vlak bij de A59.

Per openbaar vervoer zijn wij lastiger te bereiken, we zitten ca. 20/25 minuten lopen van de dichtstbijzijnde bushalte (Sluisweg). Wanneer er mensen met openbaar vervoer komen vragen we altijd wie van de medecursisten even deze cursist op wil halen of af wil zetten bij de bushalte. Tot nu toe is dat nooit een probleem geweest. Ook is het vaak mogelijk met iemand mee te rijden die ook die kant op moet, zodat je bij een treinstation afgezet kunt worden. Maar bij het busstation in Waalwijk kun je ook een fiets huren (2,50 euro per dag), veel cursisten komen met de fiets naar de cursus toe.Sinds enkele jaren ben je als therapeut verplicht je aan te sluiten bij een beroepsvereniging. Dit is een wettelijke regel en geldt voor iedereen die anderen behandeld. De meeste Sensitherapeuten zijn aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten  – www.catcollectief.nl  ) waar in een aantal gevallen de vergoeding vanuit het zorgstelsel mogelijk is.

Zie de voorwaarden op de site van het CAT.nl

hoeveel studiebelastingsuren de basisopleiding van Sensi kost voor een workshop van 1 dag is ongeveer 6 sb uren.. Ook de proefpersonen die je behandelt, horen daarbij.