SensiTherapie Basisopleiding

Specifiek gericht op behandeling van hooggevoeligheid SensiTherapie is een therapie-opleiding die is ontstaan uit een enorme behoefte aan een effectieve en snel te leren therapievorm. Deze therapie dient te passen bij de eisen van deze tijd. Uit recent onderzoek blijkt dat ongeveer 50% van de Nederlanders één of meer allergieën heeft. Tevens neemt het aantal mensen met problemen rond hooggevoeligheid met de dag toe. De markt voor CAM (complementaire en alternatieve middelen) therapieën breidt zich snel uit en de vergoeding door verzekeringsmaatschappijen komt in het gedrang. Met SensiTherapie ben je al deze dingen voor. Het SensiTherapie protocol is dé waarborg voor de meest effectieve vorm van therapie. Alle therapie-opleidingen die je ooit hebt genoten kun je inpassen in het protocol. Op die manier ontstaat een samenstel met een grote meerwaarde.

De onderdelen van de SensiTherapie zijn gekozen op basis van: 

· Effectiviteit
· Praktische uitvoerbaarheid
· Complementair met alle andere vormen van therapie en reguliere zorg
· Altijd te gebruiken naast medicatie van de arts
· Producten en technieken die geen schade aan kunnen richten, zelfs niet bij fout gebruik
· Betaalbaarheid
· Geen vooropleiding nodig
· De therapie dient voor de cliënt kortdurend te zijn. In de praktijk komt dat in veel gevallen neer op slechts 2 tot 3 behandelingen vlcstill00003

De Sensi opleiding nieuwe stijl!!

Deze tijd vraagt om snel handelen. Daarom heeft Sensi een speciale 3-daagse opleiding opgezet waarin de meeste onderdelen uit de Sensitherapie behandeld en beoefend worden.

Deze Basisopleiding bestaat uit de volgende onderdelen:
* uitleg van het Sensi protocol
* leren werken met de biosensor
* voeding- en allergiemeting, diëten
* energie meten
* verzamelpunt correctie
* middelen meten
* het Sensi Integratie Protocol (SIP)
* het Sensi MedBed

De basisopleiding geeft je kans om 80 % van de problematiek aan te kunnen pakken en is dus heel snel uitvoerbaar.

Na de Basisopleiding is het mogelijk aanvullende workshops te volgen:
* Burnout- en E-protocol
* Edelstenen
* EFT en Holistic Pulsing
* Drukpuntmassage
* PLC (Past Life Clearance)
* SSR (Sensi Stress Release)
* Werken met Etherische Olie en Boviswaarden meten
* Bijscholingsdagen

Het volgen van de Basisopleiding en 5 aanvullende workshops geeft de mogelijkheid om als gecertificeerd Sensitherapeut aan de slag te kunnen. Meer informatie over de aanvullende workshops is hier te vinden.

De kosten:
* De Basisopleiding kost € 595,00 inclusief BTW kosten. Er wordt gewerkt met een biosensor (zelf mee te nemen of bij ons aan te schaffen voor € 68,00). Eventueel kun je zelf de ‘Sleutel tot Zelfbevrijding’ van Christine Beerlandt aanschaffen.
* De losse workshops kosten tussen de € 195,00 en € 225,00, afhankelijk van eventuele materialen.

Over de opleiding
Cursussen worden gegeven op de volgende dagen: dinsdag, donderdag en vrijdag
Waar: Waalwijk
Tijden: 10:00 – 16:30 uur
Alle vakanties zijn vrij geroosterd.

Najaar 2024:
* Vrijdag 13 en 27 september, 11 oktober 2024
* Dinsdag 17 september, 1 en 15 oktober 2024
* Donderdag 19 september, 3 en 17 oktober 2024

Inschrijven kan door het inschrijfformulier onderaan de pagina in te vullen.

Theorie achter de samenhang van de onderwerpen:

De elementen die de samenhang vormen van de SensiTherapie zijn gebaseerd op het volgende eenvoudige principe:
1. Weghalen gifstoffen uit het lichaam (ontgiften met remedies en orthomoleculaire preparaten)
2. Stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam (dieet en allergie meting)
3. Wegnemen van de oorzaken (o.a. remedies)
4. Direct op gang brengen van het proces 

De SensiTherapie basisopleiding bevat de volgende onderdelen:

Algemene deelonderwerpen: Body-mind bewustzijn, individuele therapie, voeding, gifstoffen, energetische behandeling, cliënt reacties, anamnese, voorschrijven van preparaten, behandelprotocol, cliënt begeleiding.

Werken met de Biosensor: De biosensor wordt in de gehele opleiding gebruikt voor diverse doelen. Meten van allergieën, meten van orthomoleculaire preparaten en het meten van de remedies. Je bepaalt doseringen en tijdsduur van de voorgeschreven middelen.

Voedingssupplementen en Orthomoleculair preparaten: Er wordt gewerkt aan een basiskennis van veel voorkomende preparaten die in de Sensitherapie worden voorgeschreven. We gaan dieper in op de achterliggende werkingen van vele preparaten en de methode van meting. Alle preparaten die we gebruiken bij de Sensitherapie zijn vrij verkrijgbaar in Nederland en kunnen geen gevaar opleveren.

De werking van Remedies: Er wordt diep ingegaan op de werking van de Octaliet remedies. Deze remedies zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige mens van heden. De praktijk heeft uitgewezen, dat ze in de meeste gevallen zeer snel bijzondere resultaten boeken. Het werkingsgebied van deze remedies ligt op het mentaal emotionele en spirituele terrein. Enkele van deze remedies hebben een duizenden jaren oude receptuur.

Voorbeelden van aanvullende modules:

Drukpuntmassage: Een eenvoudige techniek om diepe emotionele lading los te kunnen maken om het proces van heling snel op gang te brengen. Blokkades worden effectief opgeruimd. Deze techniek kan soms confronterend zijn vanwege de directe aanpak van de problemen.

PLC :  Past Life Clearance: Hier leer je om trauma’s uit een vorig leven, maar ook in het heden, op te lossen. Een heel “bevrijdende” manier om je los te weken van al je voorgaande levens. Heel doeltreffend, deze methode!

Werken met Etherische Olie: Hier leer je veel nieuwe dingen die je uiterst effectief maken. Het gaat over meer dan olie alleen. We leren je ook om een soort anamnese te maken van je cliënt, wat is zwak en wat is sterk bij jouw cliënt, hoe kun je dat aanpassen en hoe krijg je jouw cliënt eenvoudig in de zelfgenezende modus.

Edelstenen: Kennismaken met de diverse edelstenen en hun werking. Die stenen zeggen nl iets over die persoon. Je gaat zelf aan de slag en in een meditatie een stenenoplegging ervaren. En nog veel meer wat stenen je te vertellen hebben. Ook leer je hoe je edelsteenwater kunt maken en hoe die toe te passen. 

Extra: Additioneel kunnen terugkomdagen worden geregeld, waarin andere therapievormen of uitbreiding op de al geboden stof aan de orde  komen.

Benodigdheden voor de opleiding:
1.  Een biosensor – verplicht! Prijs via de opleiding: € 68,00.
2. Het boek “De sleutel tot zelfbevrijding’ van Christiane Beerlandt – verplicht! Prijs is ca. € 58,00 (zelf aan te schaffen bij de boekhandel en dan liefst de nieuwste versie.

Kosten:
De prijs van de 3-daagse basisopleiding is € 595,- inclusief 21 % BTW. Het is mogelijk dit bedrag naar keuze in 1 of2  termijnen te voldoen. Bij betaling in meerdere termijnen berekenen wij 3% administratiekosten.
De aanvullende workshops kosten tussen € 195,00 en € 225,00 inclusief BTW, afhankelijk van het gebruik van materialen.

Inschrijfformulier:
Laden...

BEREIKBAARHEID Per auto is het opleidingspand in Waalwijk heel makkelijk bereikbaar, we zitten vlak bij de A59. Per openbaar vervoer zijn wij lastiger te bereiken, we zitten ca. 20/25 minuten lopen van de dichtstbijzijnde bushalte (Sluisweg). Wanneer er mensen met openbaar vervoer komen vragen we altijd wie van de medecursisten even deze cursist op wil halen of af wil zetten bij de bushalte. Tot nu toe is dat nooit een probleem geweest. Ook is het vaak mogelijk met iemand mee te rijden die ook die kant op moet, zodat je bij een treinstation afgezet kunt worden. Maar bij het busstation in Waalwijk kun je ook een fiets huren (2,50 euro per dag), veel cursisten komen met de fiets naar de cursus toe.


Sinds enkele jaren ben je als therapeut verplicht je aan te sluiten bij een beroepsvereniging. Dit is een wettelijke regel en geldt voor iedereen die anderen behandeld. De meeste Sensitherapeuten zijn aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten  – www.catcollectief.nl  ) waar in een aantal gevallen de vergoeding vanuit het zorgstelsel mogelijk is.

Zie de voorwaarden op de site van het CAT.nl

hoeveel studiebelastingsuren de basisopleiding van Sensi kost voor een workshop van 1 dag is ongeveer 6 sb uren.. Ook de proefpersonen die je behandelt, horen daarbij.